For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Meestgestelde vragen over COVID-19 vaccinatie

Wie krijgt momenteel het vaccin van SGE?
Op 27, 28 februari,1 maart en 2 maart worden de volgende mensen door de huisartspraktijken gevaccineerd in het Evoluon:

  • mensen van 63 en 64 jaar
  • mensen met een morbide obesitas BMI boven de 40
  • thuiswonenden met syndroom van Down tussen 18 en 64 jaar

Het kan zijn dat u net 65 jaar bent geworden (in januari of februari) en ook een uitnodiging hebt gehad. Dat komt omdat iedereen die vanaf 1/1/1956 tot en met 31/12/1957 is geboren een uitnodiging heeft ontvangen.

Wanneer krijg ik een uitnodiging voor de vaccinatie?
Wij kunnen niet aangeven wanneer u aan de beurt bent. Wij weten namelijk nu nog niet wanneer de volgende levering van het vaccin zal zijn. U krijgt vanzelf een uitnodiging. Bij het maken van de eerste afspraak wordt ook direct de tweede afspraak gepland.

Locatie: waarom is er gekozen voor het Evoluon in Eindhoven?
Er is regionaal voor een centrale locatie gekozen omdat u na de vaccinatie 15 minuten moet wachten. Dat kan meestal niet in de eigen huisartspraktijk omdat de ruimte te klein is.

Wie krijgt momenteel het vaccin van GGD?
De mensen van 65 jaar en ouder worden door de GGD gevaccineerd. 

Het kan ook zomaar zijn dat u zelf op 27 februari al gevaccineerd bent door een SGE huisarts (bijvoorbeeld omdat u 64 jaar oud bent) en dat uw buurman van 68 jaar nog niet door de GGD is gevaccineerd. Dat komt omdat de GGD van oud naar jong prikt. Zij beginnen dus eerst bij de oudste in de groep.

Wanneer krijg ik de tweede prik?
Het interval tussen de verschillende vaccins kan verschillen. Bij het ene vaccin kan dat 4 weken zijn en bij een ander vaccin zoals AstraZeneca waarmee SGE vaccineert, is dat 12-13 weken. De laatste onderzoeken laten zien dat de werkzaamheid na 2 prikken ongeveer 83% is. AstraZeneca is een goed werkzaam vaccin.

Ik heb COVID-19 gehad. Wanneer mag ik me laten vaccineren?
U kunt gevaccineerd worden vanaf minimaal 4 weken na de dag dat u klachten kreeg. Soms is het nodig om de vaccinatie uit te stellen: als u behandeld wordt met bepaalde medicijnen tegen een andere ziekte, of als uw klachten erger worden. Overleg dan met de huisarts.

Het lukt me niet om een afspraak in te plannen. Wat moet ik doen?
Hebt u een uitnodiging ontvangen en kunt u zelf de afspraak niet maken op vaccinatieplanner (bijvoorbeeld omdat u geen internet hebt), vraagt u dan iemand anders in uw omgeving om u daarmee te helpen. Komt u er echt niet uit dan kun u uw huisartsenpraktijk bellen.


Meer vragen?
Het RIVM heeft een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen over de COVID-19 vaccinatie:
 
Bekijk hier het document.

------------------------------------

Algemeen:
Update Covid-19 vaccinatie oproepen


Update 25 februari 2021
Er wordt momenteel gevaccineerd tegen Covid19 (corona) in Nederland. 
Voor een deel van de mensen gaat dit via de GGD en voor een ander deel via de huisartsen.

Er is landelijk gekozen om te beginnen met de kwetsbaarste mensen.
De GGD vaccineert de alleroudste mensen. Van 100+ tot 65 jaar, van oud naar jong. De huisartsen vaccineren de groep tussen 18 en 64 jaar, van oud naar jong. Mensen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen gaan vóór de mensen die niet in aanmerking komen voor de griepprik.

Op www.coronavaccinatie.nl kunt u zien hoe de routekaart bedacht is voor de vaccinatie. Eventuele vragen kunt u stellen via telefoonnummer 0800-1351. 

De SGE huisartsen gaan vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Dit vindt plaats op een centrale locatie, namelijk in het Evoluon.
De eerste groep die wij daar gaan vaccineren zijn de mensen van 63 en 64 jaar oud, de mensen met een BMI boven de 40 en de mensen met het syndroom van Down. 
Omdat er steeds maar kleine gedeelten van het vaccin geleverd worden, kan er steeds maar een kleine groep gevaccineerd worden. De komende weken gaat ook zo gebeuren voor de andere leeftijdsgroepen. U krijgt vanzelf een uitnodiging als u aan de beurt bent.

Het AstraZeneca vaccin moet 2 maal gegeven worden. Er moet minimaal 12 weken tussen zitten. Daarom maakt u meteen bij het inplannen van uw afspraak twee afspraken.
Dit inplannen gaat via de vaccinatieplanner. Mocht u vragen hebben over het inplannen van een afspraak dan kunt u hulp vragen via dit telefoonnummer: 0497-708150. Voor medische en inhoudelijk vragen over het vaccin vragen wij u contact op te nemen met uw huisarts.


Update 12 februari 2021
Huisartsen in het Zuiden starten vanaf medio februari met vaccineren. Voor deze vaccinaties wordt het AstraZeneca vaccin gebruikt.
De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om dit vaccin als eerste te zetten bij mensen van 60 t/m 64 jaar en bij een gedeelte van de mensen die het meeste risico lopen van 18 tot en met 64 jaar. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van het vaccin wordt gestart met de 63 en 64-jarigen en de risicogroep.

De vaccinatie door huisartsen zal gefaseerd plaatsvinden, beginnend in de provincie Zeeland vanaf 15 februari. Noord-Brabant zal in de tweede helft van februari starten met het versturen van uitnodigingen. U ontvangt dan een uitnodiging van SGE als u binnen de genoemde groepen valt. Om logistieke redenen heeft SGE gekozen de uitvoer van het vaccineren te verrichten op een centrale plek in Eindhoven, namelijk het Evoluon. 

Heeft u vragen over het coronavaccin? Kijk voor informatie op www.coronavaccinatie.nl of bel met het met het landelijk informatienummer 0800-1351.


Update januari 2021
De komende weken zullen per leeftijdscategorie de mobiele thuiswonende ouderen worden gevaccineerd door de GGD, in de oproepbrief die u ontvangt zal u hier meer over lezen.
Deze week ontvangen alleen de 90+ers een uitnodiging via de SGE huisartsen. De 85+ers ontvangen de komende week een uitnodiging voor vaccinatie van het RIVM

Voorkom oplichting
De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen aan huis. De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren. Vaccineren én testen door de GGD is altijd gratis.

-----------------

English
Please click here for more information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 in English. 


Delen

Informatie

Geplaatst
2 maart 2021

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Monique Hartings nieuw lid Raad van Bestuur SGE
Monique Hartings nieuw lid Raad van Bestuur SGE
Geplaatst: 4 maart 2021

De Raad van Toezicht van SGE heeft Monique Hartings (51 jaar) benoemd tot lid Raad van Bestuur per 1 juli 2021. Zij volgt Ed Berends op die, zoals eerder bekend is gemaakt, per die datum gaat genieten van zijn pensioen.

Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Antwoord op de meestgestelde vragen over Covid-19 vaccinatie
Geplaatst: 2 maart 2021

Lees hier de meestgestelde vragen over COVID-19 vaccinatie en een update over de COVID-19 vaccinatie oproepen. More information about the Dutch vaccination programme against COVID-19 available in English.

NPA kwaliteitskeurmerk
NPA kwaliteitskeurmerk
Geplaatst: 1 maart 2021

NPA (Accreditering van het Nederlandse Huisartsen Genootschap) is hét kwaliteitskeurmerk in de huisartsenpraktijk. Eind vorig jaar zijn alle SGE centra ge-audit door de NPA. Een kritische auditor onderzoekt op basis van gesprekken met medewerkers, vragenlijsten en checklists of de kwaliteit van de huisartsenzorg voldoet aan de richtlijnen van de NPA.

SGE staat op de eerste plek in de eHealth Meetlat van Zorgbelang Brabant en Zeeland
SGE staat op de eerste plek in de eHealth Meetlat van Zorgbelang Brabant en Zeeland
Geplaatst: 16 februari 2021

De eHealth Meetlat is een onafhankelijk onderzoek van Zorgbelang Brabant en Zeeland naar de digitale diensten van zorgverleners. Welke zorgverleners zijn het meest vooruitstrevend in het aanbieden van eHealth-basisdiensten?

Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Ga zelf aan de slag met het vergroten van jouw welzijn!
Geplaatst: 11 februari 2021

Blijf je hangen in mentale vermoeidheid? Ben je op zoek naar positieve activiteiten of zingeving in het leven? En wil je hier zelf mee aan de slag gaan? Dan is een bijeenkomst Positieve Gezondheid iets voor jou.

Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Ed Berends, Lid Raad van Bestuur SGE, vertrekt bij SGE
Geplaatst: 8 januari 2021

De Raad van Toezicht maakt bekend dat de heer Ed Berends, lid van de Raad van Bestuur sinds 2012, per 1 juli 2021 zijn functie zal neerleggen om te gaan genieten van zijn pensioen. De Raad van Toezicht verleent Ed per 1 juli 2021 eervol ontslag.